Vastgoedmakelaars klaar voor stormloop

Het lijkt erop dat de verkoop van woningen vanaf maandag opnieuw zal losbarsten, nadat de coronamaatregelen de woningmarkt zo’n twee maanden on hold hebben gezet. Vastgoedmakelaars verwachten een stormloop zodra de kantoren maandag weer open gaan. ‘De coronapandemie heeft de appetijt naar vastgoed allesbehalve bekoeld.’

Net zoals de winkels zat de residentiële vastgoedmarkt sinds midden maart volledig op slot. Gedurende acht weken mochten makelaars verkopers en verhuurders door de coronamaatregelen niet in contract brengen met potentiële kopers en huurders. Tegelijk met de winkels mogen de makelaars vanaf maandag 11 mei ook opnieuw particulieren bedienen.

Een rondvraag van de redactie leert dat de vastgoedminnende Belg staat te popelen om opnieuw vastgoed te kunnen verhandelen. ‘Het geduld van de Belgische huizenjagers is stilaan op, ze willen hun ‘jacht’ zo snel mogelijk hervatten,’ zegt Johan Krijgsman, de CEO van ERA Belgium, het grootste makelaarsnetwerk van Vlaanderen. ‘Nog meer dan op de koopmarkt zitten op de huurmarkt heel wat huurders op hete kolen’, weet Filip Dewaele, de CEO van de gelijknamige vastgoedgroep.

Lees het artikel verder op de website van De Tijd.